Tänään vietettiin äitienpäivää ja halusin leipoa omalle äidilleni jotakin herkullista. Toisaalta minulla ei ollut kovinkaan paljoa aikaa hääräillä aamulla keittiössä, joten päätin leipoa muffinsseja. Muffinssit ovat superhelppoja leivonnaisia valmistaa, koska niiden valmistus sisältää vain muutaman työvaiheen eli raaka-aineiden pilkkomisen ja sekoittamisen keskenään. Tein ensimmäistä kertaa tänään vadelma-maitosuklaamuffinsseja ja täytyy sanoa, että yhdistelmä oli mielestäni mitä herkullisin.
Ainekset
1 dl mitä tahansa kasvimaitoa
- noin 100 g valkoista riisimaitosuklaata (Bonvita Rice Milk, Ruohonjuuri)
- 100 g tuoreita vadelmia
- 1dl siirappia
- 2dl rypsiöjyä
- 2 banaania
- 5dl jauhoja
- 2tl leivinjauhoja
- 1tl vaniilinisokeria
- ripaus himalan suolaa
Ohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kasvimaito, öljy ja siirappi keskenään kulhossa ja lisää vaniliinisokeri, leivinjauho ja suola. Soseuta banaanit haarukalla ja kaada sose taikinanesteeseen. Sekoita hyvin ja lisää kulhoon jauhot. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää suklaamurut sekä vadelmat taikinaan.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista muffinsseja noin 25 minuuttia uunissa. Anna muffinssien jäähtyä lautasella ainakin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Hyvää äitenpäivää kaikille maailman mammoille!
Kannattaa muuten napata yllä oleva K Ruoka -lehti Keskon kaupassa vieraillessa, koska siinä on erinomaisia reseptejä kuten ohje vegaanisen juustokakun valmistukseen. :)
<3
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista