Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Persikkamantelirisotto



























Jos joku vielä epäilee, ettei vegaaniruoalla saa vatsaa täyteen, suosittelen syömään annoksen persikkamantelirisottoa! Tämä herkullinen ja helppo ruoka on täydellinen kesälounas, eikä jätä oloa liian kevyeksi. Ihastuin kyseiseen ruokaan jo useampi vuosi sitten, kun isäni kokkasi sitä minulle. Alkuperäisessä reseptissä on riisin sijaan cous cousia, joten pääraaka-aineena voi käyttää myös sitä. Isä oli kuullut reseptin melontakaveriltaan, joka valmistaa laatupöperöt aina kaksikon yhteisillä melontareissuilla. Kiitokset siis Ristolle ;)



























Ainesosat

(4 pientä annosta)

0,5 dl vettä
kasvisliemikuutio
nokare margariinia (sininen Keiju)
2 limeä
puolikas sipuli
1,5 dl risottoriisiä
200 g kuivattuja aprikooseja
80 g manteleita
tuoretta persiljaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria



1. Laita puoli litraa vettä liedelle kuumenemaan ja lisää kasvisliemikuutio.

2. Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota ne pannulla Keiju-rasvassa. Lisää myös risottoriisi. Kuullota sitäkin tovi.

3. Kaada kiehuva kasvisliemi kattilaan. Keitä riisiä noin viisi minuuttia suurella teholla (mutta älä täydellä) noin 15 minuuttia aina välillä sekoittaen. Lisää mausteet ja tarkista maku.

4. Sillä aikaa kun riisi kypsenee, paista manteleita pienessä määrässä öljyä pannulla, kunnes ne ruskistuvat.

5. Leikkaa kuivatut persikat haluamasi kokoisiksi ja lisää ne risottoon.

6. Ota mantelit liedeltä ja anna niiden jäähtyä viisi minuuttia.

7. Purista 1 limen mehu risottoon ja raasta molempien limejen kuori risottoon. Sekoita hyvin.

8. Lisää vielä mantelit sekaan ja sekoita.

Ruoka on valmis. Bon appetit!



Pakko lisätä tähän kuvat tämän kesän lempijätskistäni! Siis Tofu Linen caramel tuutti on niiiiiiin hyvää, että oon syöny sellaisen monta kertaa viikossa. Päivän piristys oli, kun niitä löytyi tänään mökin lähi-Siwasta.

Maukasta viikon jatkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti