Minulla on ilo esitellä yksi parhaista salaateista, joita elämässäni olen maistanut. Auntie Moonin kokkikoulussa opimme tekemään kuvissa näkyvän tulisen ja hyper-terveellisen cashewpähkinäsalaatin. Alkuperäiseen reseptiin tulee FishSaucea, mutta koska pyrin kokkaamaan eläinperättömästi, se on jätetty tästä reseptistä pois.
Ainekset
1/2 kurkku
1/2 kpl keltainen paprika
1/2 kpl punainen paprika
1/2 kpl punainen paprika
2 kpl porkkanaa
haluamasi määrä kiinankaalia ja makeaa sipulia
1 dl cashew pähkinöitä
Salaatin päälle voi lisätä myös vähän tuoretta korianteria (itse en laittanut)
Kastike
1-2 kpl chiliä
1-2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl soijakastiketta
haluamasi määrä kiinankaalia ja makeaa sipulia
1 dl cashew pähkinöitä
Salaatin päälle voi lisätä myös vähän tuoretta korianteria (itse en laittanut)
Kastike
1-2 kpl chiliä
1-2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl soijakastiketta
Ohje
Pilko salaatin vihannekset pieniksi paloiksi. Jos haluat salaatin näyttävän aasialaistyyliseltä, porkkana kannattaa raastaa ja kurkku, sekä paprika leikata pitkittäin. Itse käytin aasialaista raastinta, mutta tämä ei ole mikään must. Kokkikouluopettajamme "Auntie Moon" lahjoitti meille raastimen ja sen tyyppisen voi ostaa itselleen esimerkiksi täältä.
Kun olet pilkkonut vihannekset, kaada ne kulhoon missä salaatti on helppo sekoittaa. Tämän jälkeen ruskista cashewpähkinöitä pannulla, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Lisää pähkinät salaattiin.
Seuraavaksi voit valmistaa kastikkeen. Pilko chili ja valkosipuli pienen pieniksi paloiksi terävällä veitsellä. Kaada ne sitten morteliin ja lisää sokeri, soija sekä etikka. Kauli kastikkeessa olevat pienet palaset mössöksi. Tarkista maku ja sekoita kastike salaatin kanssa.
Vola! Maukas ja terveellinen salaatti on valmis nautittavaksi.
Kun olet pilkkonut vihannekset, kaada ne kulhoon missä salaatti on helppo sekoittaa. Tämän jälkeen ruskista cashewpähkinöitä pannulla, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Lisää pähkinät salaattiin.
Seuraavaksi voit valmistaa kastikkeen. Pilko chili ja valkosipuli pienen pieniksi paloiksi terävällä veitsellä. Kaada ne sitten morteliin ja lisää sokeri, soija sekä etikka. Kauli kastikkeessa olevat pienet palaset mössöksi. Tarkista maku ja sekoita kastike salaatin kanssa.
Vola! Maukas ja terveellinen salaatti on valmis nautittavaksi.
Rentoa ja mukavaa sunnuntaita toivottaa teille Sauli-poika. Apukokin mielestä sunnuntaisin pitää pötkötellä ja herkutella niin kuin kaikkina muinakin viikon päivinä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti