Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tehokas kasvohoito kotikonstein

Itselläni oli teininä varsin hyvä iho, enkä kärsinyt finneistä. Tullessani täysi-ikäiseksi alkoivat kasvoni kuitenkin rasvoittua, enkä ole saanut virheetöntä ihoa enää takaisin. Finnit ovat kiusallinen asia varmasti kenelle tahansa ja niistä voi joskus olla vaikea päästä eroon.  Otin iho-ongelmat aluksi melko raskaasti ja kokeilin melkein kaikki apteekin aknevoiteet. Ajanmyötä olen oppinut ottamaan ihoasian rennommin, enkä anna sen pahoittaa mieltäni kuten ennen. Tästä huolimatta on mukava löytää uusia keinoja epäpuhtauksien voittamiseen ja tottakai edelleen haaveilen virheettömästä ihosta. Onneksi ihonhoitoon löytyy apteekkien kalliiden purkkien lisäksi ekologisia ja edullisia tapoja. Paljastan tässä blogikirjoituksessa muutamia niksejä finnien hoitoon, joita olen viime aikoina oppinut.

Löysin jokin aika sitten youtubesta videon, jossa kystistä aknea sairastava nainen paljastaa reseptin  hunajanaamion tekemiseen. Tämä naamio on mielestäni niin erinomainen akneihon hoitoon, että haluan jakaa ilosanomaa täällä bloginkin puolella.  Tässä siis ohje kyseisen kasvonaamion tekoon, jos joku muukin haluaa puhdistaa ihoaan kotikonstein. Videon tekijä Cassandra Bankson uskoo, että hunajan teho piilee sen antibakteerisissa ainesosissa.

Tarvitset naamiota varten seuraavat asiat: 

-  3/4 dl hunajaa
-  1ruokalusikallinen oliiviöljyä
-  1 ruokalusikallinen maitoa

 Vaihe 1.
Puhdista ihosi meikeistä ja rasvaa kasvosi kevyesti päivävoiteella. Itse käytän 417- Vitamin Moisturizer voidetta, joka sopii minusta hyvin rasvaisellle iholle.

Vaihe 2.
Sekoita raaka-aineet kulhossa. Itse käytin tätä blogia varten luomuhunajaa ja -maitoa, sekä halpisoliiviöljyä. Nykyään suosin naamion teossa kuitenkin rakeista ja paksua hunajaa.

Vaihe 3.
Levitä naamio kasvoille puhtain käsin niin, että iho peittyy täysin. Anna vaikuttaa noin 10 minuuttia.

Vaihe 4.
Kiehauta vajaa litra vettä ja kaada kiehuva vesi syvään lautaseen. Pidä kasvojasi kulhon yläpuolella 5 - 10 minuuttia pyyhe pääsi päällä siten, että lämmin vesihöyry osuu kasvoillesi. Tämä saa ihohuokosesi avautumaan ja tehostaa naamion vaikutusta huomattavasti.Näiden vaiheiden jälkeen voit pestä kasvosi naamiosta ja nauttia ihanan raikkaasta ihosta. Cassandra kertoo videollaan, että lopun hunajaseoksen voi vaikka sekoittaa suolan kanssa, jolloin sitä voi käyttää vartalon kuorintaan. Tämänkin olen kokeillut ja hunaja/suola -seos kuorii minusta ihoa todella miellyttävästi.

Lisävinkkejä ekologisempaan ihonhoitoon:

- Suolasaippua on ekologinen ja ennen kaikkea erittäin tehokas ihon epäpuhtauksien häädössä. Itse ostin pari päivää sitten ensimmäisen suolasaippuani Ruohonjuuresta ja ihoni kunto parani välittömästi.

-Eräs kaverini paljasti, että kesällä on kätevä hoitaa ihoa "koivunmahlaliuoksella". Liuos tehdään niin, että koivunlehtiä liotetaan puhtaassa vedessä, jonka jälkeen sillä pestään kasvot. Koivunlehdistä voi tehdä myös naamion, mistä olen kirjoittanut myös bloogini.

- Sauna auttaa minulla iho-ongelmiin. Tiedän, että kaikki eivät allekirjoita tätä, mutta itse olen kokenut kuuman ja kuivan ilman vähentävän ihon rasvaisuutta. Joissain ihottumissa sauna saattaa kuitenkin päinvastoin lisätä tulehdusreaktiota. Kannattaa siis konsultoida saunan turvallisuutta ihotautilääkäriltä, jos on epävarma siitä sopiiko sauna omalle iholle.

- Mutanaamio on ekologinen ja tehokas keino ihon virkistämiseen. Esimerkiksi Lush-kauppa myy monenlaisia mutanaamioita.

- Ruusuvesi voi rauhoittaa tulehtunutta akne-ihoa. Sitä on helppo valmistaa myös kotona. Lue aiheesta lisää täältä.

- Jos ihosi on herkästi rasvoittuva, kosteusvoidetta kannattaa käyttää vain silloin tällöin jos iho kuivuu. Itse en välttämättä laita kosteusvoidetta edes ennen meikkaamista.

-  Meikkiä ei kannata käyttää jatkuvasti, koska ihon tulisi voida hengittää mahdollisimman paljon.

- Olen kuullut muutamasta lähteestä, että maidoton ruokavalio voi vähentään finnejä. Tätä kannattaa ehkä kokeilla kaksi kuukautta ja katsoa onko siitä apua. Muistathan kuitenkin keskustella alan asiantuntijan kanssa (ravintoterapeutti tai terveydenhoitaja) maidon korvaamisesta ruokavaliossasi ennen kuin teet pysyviä muutoksia ravintotottumuksiisi.

Suolasaippua on ihoni paras kaveri. 


Toivottavasti näistä vinkeistä on apua jollekulle. Tiedän miten ikäviä iho-ongelmat voivat olla. Kuitenkin kokemuksesta voin kertoa, että niihinkin löytyy monenlaista apua. Täytyy vain löytää ne keinot, jotka toimivat itsellä. :)

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Päivitetty 12.8.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti