Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

maanantai 6. marraskuuta 2017

Helppo vegaaninen omenapiirakka


Sain vanhemmiltani pari viikkoa sitten suuren määrän herkullisia omenoita, mikä innoitti minua leipomaan pitkästä aikaa omenapiirakkaa. Piirakka onnistui hyvin, ja mietin, miksen leivo hedelmäpiirakoita useammin. Alla resepti kuvissa näkyvään omenapiirakkaan, joka on vegaaniversio Kotikokki.fi palvelussa julkaistusta "Kaikkien kehumasta omenapiirakasta."Ainekset

Pohja

200 g kasvimargariinia
1.5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kauramaitoa

Täyte

4 omenaa
kanelia 
siirappia


Ohje: 

Sulata margariini pehmeäksi. Lisää rasvaan sokeri, vaniljasokeri, leivinjauho ja kauramaito. Lisää seuraavaksi pienissä erissä jauhot taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi "klöntiksi" ja säästä sitä pieni pala täytettä varten. Painele taikina rasvattuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Esipaista piirakkapohjaa 5 minuuttia.

Leikkaa sillä aikaa omput viipaleiksi. Asettele omenanlohkot piirakkapohjalle ja ripottele päälle kanelia. Kaada omenien päälle myös hieman siirappia, ja murusta sivuun laittamasi taikina omenalohkojen päälle.

 Paista piirakkaa tasalämmöllä noin 35 minuuttia.

Tarjoile piirakka esim. kauravaniljajäätelön tai -kastikkeen (Oatlay) kanssa.Vajaa kolme viikkoa sitten perheemme kasvoi jälleen yhdellä nokalla, kun 3-vuotias Lissu-koira muutti meille Liettuasta. Olemme hyvin onnellisia uudesta perheenjäsenestä. <3

Ihania herkkuhetkiä toivottaen

Mailis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti