Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

maanantai 15. elokuuta 2016

Herkullinen porkkanakakku (munaton, maidoton, gluteeniton)


Eilen minun teki kovasti mieli leipoa, mutta halusin tehdä jotain gluteenitonta, munatonta ja maidotonta. Niinä päädyin porkkanakakkuun, mikä on ollut yksi suosikkileivonnaisistani jo vuosia. :)  Leivoin ensimmäistä kertaa kakun tattarijauhoihin ja olin taikinan koostumukseen erittäin tyytyväinen. Kakku on strösseliä vaille vegaaninen, eli vegaanikakun leipojan tarvitsee vain vaihtaa strösseli esim. mantelirouheeseen. Alla kuvattu resepti on muunneltu versio tästä mahtavasta reseptistä: Maukas Ruokablogi, porkkanakakku.


Ainekset

- Tattarijauhoa 5,5 dl
- Perunajauhoja 0,5 dl
- Leivinjauhetta 1,5 tl
- Ruokasoodaa 1,5 tl
- kanelia 2 tl

- Fariniinisokeria 3,5 dl
- Noin 5 keskikokoista porkkanaa

- Rypsiöljyä 2 dl
- Soijamaitoa 3,5 dl

Kuorrute

- Toffutti tuorejuustoa 150 g
- kasvirasvaa 50 g
- tomusokeria 2 dl
- vaniliinisokeria 2 tl
- sitruunamehua 1 rkl



Ohje: Kuori porkkanat ja raasta ne pieneksi. Laita sitten uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja rasvaa kakkuvuoka. Sekoita kuivat ainesosat (jauhot ja sokeri) ja kosteat aineosat (maito ja öljy) erillisissä kulhoissa huolellisesti. Kaada sitten neste kuivien aineiden joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon vielä porkkanaraaste ja sekoita taikina homogeeniseksi. Nyt voit kaataa kakun vuokaan. Itse käytin neliön muotoista syvää kakkuvuokaa, mutta taikinan olisi hyvin voinut kaataa myös pellille, jolloin kakusta olisi tullut ohuempi. Laita kakku kymmeneksi minuutiksi ylimmälle tasolle paistumaan, jonka jälkeen siirrä kakku keskitasolle ja paista vielä noin puoli tuntia (kannattaa tsekata kakun kypsyys vaikka hammastikulla, koska uuneissa on eroja).  

Kakun paistuessa voit valmistaa kuorrutteen. Sekoita sitruunamehu, kasvirasva, tomu- ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä ja levittele sitten veitsellä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku esim. nonparelleilla, mantelirouheella tai mansikoilla. Ja ei kun nautiskelemaan ;)


Eilen meidän perhe oli mukana juhlimassa Viipurinkoirat ry:n 10-vuotis syntymäpäiviä Helsingin Tuomarinkylän Vinttikoirakeskuksessa. Ohjelmassa oli muun muassa viipurilaisten nakinsyöntikilpailu, virikerata ja leikkimielinen koiranäyttely. Näyttelyn "komeimmat korvat" kategorian voitti tämä hassu hurmuri. =) 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti