Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kesäisiä kampauksia

Kesän merkkejä on jo ilmassa. Aamuisin kaduilla voi haistaa puiden lehdistä tulevan raikkaan tuoksun ja lintujen karkelo kaikuu metsissä. Itse olen ryhtynyt jo suunnittelemaan kesälomani ohjelmaa. Tavoitteenani on mennä ainakin perinteiselle mökkireissulle kavereiden kanssa ja viikonloppumatkalle Turun saaristoon. Myös jotkut kaupunkifestarit olisi kiva taas kokea. ;) 

Itse tykkään laittaa hiuksiani vähän eri tavoin vuodenajasta riippuen. Kesäisin suosin enemmän lettejä ja kevyitä kiharoita, kun talvisin taas tykkään tehdä tiukkoja nutturoita. Opettelin viime päivinä muutaman kampauksen, joita voisi olla kiva väkertää esim. festareille tai juhannusjuhliin. Alle olen koonnut kampauksista koosteen.

Kampaus 1.Ohje: Tee hiusten keskelle jakaus. Laita toinen puoli tukastasi pinneillä ylös sivuun ja ryhdy letittämään tiukasti sisäänpäin auki jätettyä puolta. Kun olet letittänyt tukkasi melkein loppuun asti, sido letti pienellä hiuslenkillä. Kieritä letin latva pieneksi nutturaksi ja kiinnitä se pinneillä. Tee sama toiselle puolelle. Tuloksena pitäisi olla tämä lettikampaus, joka on minusta söpö ja käytännöllinen kuumalle kesäpäivälle.

Kampaus 2.


Ohje: Sido hiuksesi puoliponnarille päälaelle ja kieritä ponnari nutturalle. Kiinnitä nuttura parilla pinnillä ja suihkauta hiuslakkaa. Tee sitten muutama ohut letti ja laita niihin halutessasi hieman muotoiluvahaa. Tuloksena sinulla on rento kampaus, joka on helppo loihtia vaikka festareilla.


Kampaus 3.


Ohje: Tee hiuksiin puoliponnari ja löysää sitä niin, että se roikkuu varsin alhaalla kuten kuvassa vasemmalla. Tätä puoliponnaria voi käyttää hiuspannan tapaan siten, että sen ympärille kierittää hiuksia. Itse tein kieputuskampauksen niin, että tein pieniä lettejä, jotka kieritin yksitellen arin puoliponnarin ympäri, minkä jälkeen kiinnitin ne pinnillä. Tuloksena oli oikean puoleisessa kuvassa näkyvä boheemi kampaus. Tämä hiustyyli sopisi allekirjoittaneesta täydellisesti vaikka juhannuskekkereihin.


Kampaus 4.


Ohje: Tein kampauksen noudattaen kovasti ihailemani hiusguru Kayley Melissan kampausvideota, mihin pääset tästä. Muokkasin Kayleyn ystävänpäiväkampausta kuitenkin niin, että kierittelin auki jäävät hiukset pikkunutturan ympärille ja kiinnitin ne pinneillä. Tein myös Kayleyn puolinutturan hieman alemmaksi kuin mitä videolla tehtiin. Eli seuraa siis Kayleyn videon ohjeita, mutta tee pikkunuttura vähän alemmalle ja jatka kampausta kierittämällä ensimmäisestä nutturasta pois jääneet hiukset pikkunutturan ympärille; ja vola olet valmis!

Lopputuloksena pitäisi siis olla tällainen kampaus (4), mikä on yksinkertainen tehdä vaikka kesähäihin. :)


Tähän loppuun minun on annettava vielä lisävinkki tarkan markan naisille. Tein pari päivää sitten kotona itse suolasuihkeen, joka on minusta toiminut erittäin hyvin hiuslakan korvikkeena. Valmistin hiuslakan seuraavasti: sekoitin puoleen litraan vettä viisi ruokalusikallista suolaa ja yhden desin muotoiluvaahtoa. Tein seoksen vanhaan ja huolellisesti pestyyn luomu yleispesusuihkepulloon. Tämä hiussuihke on hyvä vaihtoehto ekologisen, edullisen ja hajusteettoman hiussuihkeen haluavalle.

Oikein hyvää kesän alkua  <3

Muokattu 16.8.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti