Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

perjantai 12. elokuuta 2016

Virkistävä koivunlehtinaamio
Unelmoitko raikkaasta ja terveestä ihosta, mutta harmittaako jatkuva rahanmeno ihonhoitotuotteisiin, jotka usein paljastuvat tehottomiksi? Minulla on vastaus ongelmaasi, joka löytyy jokaisen suomalaisen ulottuvilta, eli koivunlehdet. Koivunlehtiä on käytetty jo muinaisessa Suomessa terveyden hoidossa niiden sisältämien flavonoidien ja c-vitamiinin vuoksi. Osa flavonoideista luokitellaan antidoksdantteihin, jotka vähentävät iholla tapahtuvia haitallisia kemiallisia reaktioita .

Muinaisen suomalaisen "lääketieteen" innoittamana päätin testata koivunlehtien vaikutuksia iholleni ja kehitin reseptin koivunlehtikasvonaamion valmistukseen. Naamiolla oli välitön kirkastava vaikutus ihooni. Suosittelen sen kokeilemista kelle tahansa, joka haluaa kaunistautua helposti. Miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun suomen metsät ovat pullollaan koivunlehtiä poimittaviksi. Kasvonaamiota varten tarvitset koivunlehtien lisäksi seuraavat ainesosat: Jotakin mietoa perusvoidetta. Itse olen käyttänyt apteekista saatavia voiteita, mutta perus nivea rasvakin varmasti toimii. Hunajaa ja laatusuolaa (kuten ruususuolaa, Himalajan -suolaa tai merisuolaa). Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä kasvonaamioon on hyvä lisätä myös tilkka oliviiöljyäValmistusohje: Kerää noin kourallinen koivunlehtiä (älä kuitenkaan autotien vierestä). Pese sitten lehdet huolellisesti haalealla vedellä ja laita ne tehosekoittimeen tai blenderiin. Lisää sitten  ruokalusikallinen perusvoidetta, ruokalusikallinen hunajaa, teelusikallinen suolaa ja loraus oliiviöljyä ja sekoita ainesosat hyvin keskenään. Tämän jälkeen voit levittää naamoin kasvoillesi.  

Anna naamion vaikuttaa ensin noin 10 minuuttia, minkä jälkeen mene saunaan tai pitele kasvojasi 5 minuuttia vesihöyryssä. Jälkimmäisen voi toteuttaa niin, että kiehauttaa vettä ja pitää kasvojaan kattilan tai lautasen yläpuolella. Kostea ilma avaa ihohuokosesi, mikä tehostaa naamion vaikutusta.

Naamio ei säily hyvänä vuorokautta pidempään, joten se kannattaa käyttää heti.

ps. Mikäli havaitset naamion aiheuttaman voimakasta kirvelyä tai ärsytystä, pese se välittömästi pois!
Kasvojeni iho on paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Pitkäjänteinen ihonhoito luontaisilla menetelmillä on tuottanut tulosta ja varmaan iänkin kertyminen on parantanut ihon kuntoa. =)

Kannattaa kokeilla tätä naamiota, joka voisi olla hauska ohjelmanumero vaikka mökille tai polttareille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti