Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

maanantai 9. tammikuuta 2017

Kurkumalatte rentouttaa kehon ja mielen

Suomalaiset ovat todellista kahvikansaa. Vaikka rakastankin kahvia, niin olen erittäin herkkä kofeiinille ja ideaalimäärä kahvia on minulle yksi kuppi päivässä ja kaksi ehdoton maksimi. Rakastan kuitenkin kuumia juomia ja esimerkiksi kofeiinittomat teelaadut eivät mielestäni maistu yhtä hyville kuin kofeiinilliset. Niinpä kurkumalatte (kultainen maito) on vastaus kaikkiin toiveisiini; se sisältää tuskin ollenkaan kofeiinia, rauhottaa kehon ja mielen ja on todella herkullista. Lisäksi laten oranssi sävy saa minut aina pirteäksi. Ainakin Ruohonjuuresta ostettavan kurkumalattejauheen ainesoat ovat aika vakuuttavat. Jauhe on 100 prosenttisesti luomua ja sisältää kurkumaa (54 %), kaakaota, kanelia, vaniljaa, inkivääriä, lakritsia ja mustapippuria.


Kurkumalatte on myös helppo valmistaa. Itse teen latteni kahteen desiin mantelimaitoa, johon sekoitan puoli teelusikallista kurkumalatteseosta ja ruokalusikallisen tummaa siirappia. Sitten kuumennan maitoa muutaman minuutin hellalla tai mikrossa, niin että juoma lämpenee, muttei kuitenkaan kiehu. Mielestäni kurkumalatte on parasta, kun se on makeutettu kunnolla, koska muuten juoman maku muistuttaa liiaksi keittoa.Sen lisäksi, että kurkumalatte on niiiiiiiiiiin herkullista, kurkumalla väitetään olevan lukuisia myönteisiä terveysvaikutuksia. Kurkuman kerrotaan parantavan muistia, olevan anti-inflamatorinen ja parantavan ruoansulatusta. En tiedä pitävätkö väitteet paikkansa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. :) 

Juoma on niin maukasta, että jos se vieläpä edistää hyvää terveyttä, on tämä pelkkää plussaa!

Ja eikun kaikki kurkumalattea testailemaan. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti