Eilen meillä herkuteltiin tällaisella hillolla kuorrutetulla juustokakulla. Kakku muistuttaa isäni jo vuosia valmistamaa vadelmahillojuustokakkua, joka on lempi jälkiruokani. Isäni käyttämä resepti oli alun perin julkaistu Helsingin Sanomissa. Kiitos nykyajan ruokateknologian, kakku on mahdollista valmistaa myös vegaanisesti, eikä se ole yhtään sen vaikeampaa kuin tavallisen juustokakun teko.
Ainekset
Pohja
15 Digestive keksiä
100 grammaa sulatettua sinistä Keiju-margariinia
Juustotäyte
1dl vaahtoutuvaa soijakermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
200 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (Toffutti, S-Market)
1 dl perunajauhoja
Hillokuorrute
Mitä tahansa herkullista ja helposti levittyvää hilloa.
Huom: Ainesmäärät on mitoitettu piirakkavuoalle, jonka halkaisija on 20 cm.
Valmistus
Laita uuni lämpeämään tasalämpöohjelmalla 175 asteiseksi. Sulata voi pehmeäksi mikrossa tai hellalla. Murskaa joukkoon keksit. Painele keksi-voimössö tasaisesti piirakkavuoalle.
Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 175 asteessa. Ota pohja muutamaksi minuutiksi jäähtymään esipaiston jälkeen.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon muut ainekset. Kaada juustotäyte piirakkapohjan päälle ja paista kakkua 175 asteessa alalämpöohjelmalla noin puoli tuntia.
Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä. Levitä päälle haluamaasi hilloa.
Nyt kakkusi on valmis herkuteltavaksi. Eikö ollutkin helppoa?
PS: Mietin kakkua syödessäni, että se voisi olla tosi hyvä myös esim. lakkahillotäytteellä.
Ihanaa ja aurinkoista syyssunnuntain jatkoa <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti