Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Tulinen kesäkeitto


On olemassa sanonta, että kuumalla täytyy juoda kuumaa. En tiedä onko siinä fysiologista perää, mutta huomaan, että kesäisin meikäläisen tekee mieli syödä usein keittoja. Siispä tänään meillä tehtiin tulista kesäkeittoa, joka onnistui tosi hyvin. Alla siis resepti tämän helpon ja maukkaan ruoan valmistukseen. 

Ainekset:

Huom. Optional merkinnän saaneet ainekset voi jättää keitosta pois, ilman, että lopputulos radikaalisti kärsii.

inkivääriä (seitsemän tulitikun kokoista suikaletta)

vahvaa kasvislientä (3 dl)
kookoskermaa ( 2 dl)

sokeriherneitä 100 g
optional: yksi pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
optional: yksi punainen chili
maustamatonta tofua
uusia perunoita (300 g)
optional: punaisia linssejä (1/2 dl)

suolaa ( 1 tl)
mustapippuria ( 1 tl)
curry tahnaa (3 rkl)


Ohje: Mittaa kolme desiä vettä kattilaan ja laita nesteeseen yksi kasvisliemikuutio. Pese ja pilko vihannekset. Kuullota pieneksi silputtuavalkosipuli, sipuli, inkivääri ja chili tilkassa oliivi- tai kookosöljyä.

Kun vesi alkaa kiehua, lisää kookoskerma ja mausteet (muistathan lisätä myös currytahnan). Kun keiton liemi alkaa kiehua jälleen, lisää linssit, haudutetut sipulit sekä chili ja kuumentamattomat sokeriherneet. Anna keiton hautua pienellä lämmöllä ja esivalmista tofu.

Purista ensin tofupalaa talouspaperissa, joka imee ylimääräisen nesteen. Tämän jälkeen pilko tofu paloiksi ja paista niitä hetki kasvisrasvassa pannulla kunnes pinta kevyesti ruskistuu. Mausta tofua runsaasti suolalla ja pippurilla, ennen kuin lisäät sen keittoon. Tofua kannattaa maustaa runsaasti, koska se on itsessään täysin mautonta!

Lisättyäsi tofun keittoon, tämä herkullinen ja vegaaninen keitto on valmis. Ja ei kun nautiskelemaan!




 Postauksen lopuksi haluan vielä hehkuttaa rakkauttani Sooda Streameriin. Meillä on ollut sellainen käytössä jo parin vuoden ajan ja vempeleen ansiosta, meillä ei synny juuri lainkaan muovipullojätettä. 

Makuvesiä on hauska valmistaa kotona lisäämällä soodaan esimerkiksi tuoreita marjoja ja samalla säästyy myös lisäaineilta.


Maukasta kesää =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti