Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Tofupinaattipiirakka mantelipohjalla (vegaaninen)

Minulla oli eilen pientä stressin poikasta koulu- joulukiireiden takia. Illalla päätin sen vuoksi leipoa, koska olen huomannut miten kaikki luova ja aktiivinen tekeminen on mitä parhainta lääkettä stressiin. Niinpä hain kaupasta piirakkatarvikkeet + muita herkkuja ja pistin hihat heilumaan. Alla resepti tämän vegaaniseen sekä vähähiilihydraattiseen pinaattitofumantelipiirakan valmistamiseksi, joka (vaikka itse sanonkin) oli aika hitsin hyvän makuinen. :)


Ainekset

Pohja

- 100 grammaa voita (Keiju-sininen)
- 4 dl mantelijauhoa
- 1 tl suolaa

Täyte


- 170 g tuoretta pinaattia 

- 1 sipuli
- 180 g maustamatonta tofua
- 225 g maidotonta tuorejuustoa (Toffutti)
- 6 rkl perunajauhoja
- 1/2 dl soija-, kaura-, tai riisimaitoa

- 1 tl muskottipähkinää
- 2 tl suolaa
- runsaasti mustapippuria

Koristeluun esim auringonkukansiemeniä!


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita mantelijauho sulatetun rasvan kanssa ja levitä sitten taikina piirakkavuoalle. Itse käytin halkaisijalta 28 cm kokoista vuokaa. 

Pilko sipuli ja tofu, sekä pese pinaatinlehdet viileässä vedessä. Kuullota sitten sipuli rapsi- tai oliiviöljyssä. Lisää sekaan tofukuutiot ja paista hetki korkeammalla lämmöllä. Lisää seuraavaksi pinaatinlehdet ja paista seosta kunnes pinaatti on pehmeää ja tofu on saanut vähän väriä. Mausta seos lopuksi pippurilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Maista tofua ja varmista, että makua on tarpeaksi. Sammuta hella ja lisää seokseen tuorejuusto, perunajauhot sekä 1/2 dl kasvimaitoa. Kaada sitten täyte piirakkapohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle vielä pinjan- tai auringonkukansiemeniä ja laita piirakka esilämmitettyyn uuniin. Paista piirakkaa noin 30 - 40 minuuttia, kunnes piirakan reuna on vähän ruskistunut. 

Ja herkuttelu alkakoon!


Sain äidiltäni tällaisen joulukalenterin, johon ripustetaan joka päivä uusi koriste ja lopulta kalenteri on kaunis ikkunakoriste. Eikö olekin hieno :)

Mukavaa joulun odotusta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti