Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Sunnuntain ruokapoimintoja

Tänään teki mieli laittaa jotain helppoa, mutta samalla terveellistä ja maukasta ruokaa. Viime kesänä gluteenille herkkä sukulaiseni kokkasi pavuista ja iduista tehtyä pastaa (nim. Organic Edamame & Mung Bean Fettuccine), jota myydään ainakin Ruohonjuuri-liikkeissä. Se oli tosi hyvää ja pastasta jäi mukavan kevyt olo.  Oli pakko käydä ostamassa kyseistä superfoodia Ruohonjuuresta meillekin, koska minusta luonnollisesti gluteeniton ja herkullinen pasta on melkein liian hyvää ollakseen totta. Huomasin Ruohiksessa, että näitä papu-, itu- ja hernepitoisia eläinperättömiä pastoja on jo vaikka minkä moisia. On vihreää, vaaleanruskeaa ja mustaa nauhapastaa ja jopa samaan kategoriaan lukeutuvia nuudeleita. Näköjään se aikakausi, jolloin pasta oli epäterveellinen hiilaripommi alkaa jäädä historiaan. Kannattaa kokeilla näitä kotona, jos on valmis maksamaan pastasta hiukan keskivertoa enemmän. Yhdestä pastapussista riittää ehkä noin kolmeen isoon ruoka-annokseen ja se maksoi about 4,9 euroa.


Sekoitin pastan kanssa pestoa sekä pannulla paistettua tomaattia, sipulia ja oliiveja. Tää ruoka oli kyl niin helppoa ja hyvää. Mums . :) Alla vielä kuva pastapussista.


Puolisoni äiti toi jokin aika sitten meille näitä Pirkan uusia vegaanisia jäätelöitä. Tänään herkuttelin niistä loput suoraan purkista ja ne ovat kyllä tositositosi herkullisia. Kaiken lisäksi niissä ei ole edes soijaa. Tykkäsin jätskeissä erityisesti siitä, että mustaherukan ja sitruunan maku tulivat selvästi esiin, kun jotkut jätskit eivät kunnolla edes maistu pääraaka-aineilleen. Nämä eivät kuulu niihin ;)Tämmöisiä herkkuvinkkejä tänään MaMa:ssa =)  Ihastuttavaa ystävänpäivää toivottavat Mailis ja sen karvaiset kaverit!

ps. Lupasin infota täällä Susiryhmän osallistumisesta ravintolapäivään. Ensi sunnuntaina 21.2 Luonto-Liiton susiryhmän vapaaehtoiset myyvät vegaanipitsaa ja leivonnaisia Helsingin Kalliossa Galleria Kalleriassa (Kaarlenkatu 10). Kaikki tapahtuman tuotot menevät susien hyväksi (esim. kouluvierailuihin missä pyritään muuttamaan ihmisten asenteita sutta kohtaan ja tehdään maksullisia (järjetöntä eikö) oikaisupyyntöjä susien perusteettomista kaatoluvista, sekä tiedotetaan susista Suomessa).  Tätä ei siis kannata missata!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti