Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kampauksia ja tukka-asiaa

Viimeisen viiden vuoden aikana toinen toistaan kauniimmat kampaukset ovat palanneet takaisin katukuvaan. Ensin tulivat letit, sitten erilaiset kieputuskampaukset ja lopulta valkkinutturat. Ihailin pitkään muiden tekemiä kampauksia uskaltamatta itse kokeilla hiuksiini uusia juttuja. Minulla oli sellainen kuva, että kampauksen tekeminen on kamalan vaikeaa ja aikaa vievää. Kun kuitenkin opettelin tekemään ranskalaisen letin ja valkkinutturan, jäin hiusten laittamiseen koukkuun. Tämän jälkeen olen halunnut kokeilla hiuksiini aina vain uusia juttuja. Kampausten tekeminen on mielestäni eräänlaista rentouttavaa aivojumppaa, joka tuo kivaa piristystä arkeen! Alla esittelen kampauksia, joita olen innostunut itselleni väkertämään. Lisään loppuun myös muutamia niksejä, jotka olen hiustenlaiton saralla oppinut. Toivon, että blogiteksti rohkaisisi jotakuta muutakin itseään "huonona kampaajana" pitävää kokeilemaan hiuksiinsa uusia tyylejä. 

Tekee myös mieli korostaa, että kampausten tekeminen on mielestäni melko edullinen ja ekologinen tapa hoitaa ulkonäköään. Itse tarvitsen pelkkiä hiuslenkkejä, tukevia pinnejä, kamman sekä hiuslakkaa kampauksiini. Kampauksia voi siis kehitellä loputtomiin, ilman, että tarvitsee juurikaan ostaa mitään uutta. Joskus myös likaiset hiukset voi "peittää" väsäämällä itselleen tiukan nutturan. ;) Ilman fööniä, kiharrinta tai suoristusrautaa pärjää mielestäni vallan mainiosti ja hiukset pysyvät paremmassa kunnossa.

Alla siis vinkkejä ja kampausideoita aloittelijoille! =)Nuttura ilman valkkia. Alunperin tein nutturan aina valkin avulla, koska se on niin helppoa. Nykyään käytän nutturan teossa kuitenkin vain pinnejä. Olen oppinut, että nutturan teko helpottuu, kun hiuksia nostelee vähän taakse kuten yllä vasemmalla olevassa kuvassa. Sen jälkeen pyöritä hiuksesi pyöreäksi palloksi takaraivolle ja kiinnitä napakasti pinneillä sekä ylhäältä että alhaalta.Kieputusponnari. Harjaa kuivat hiuksesi sivulle. Lähde kierittämään tukkasi reunaa ensin toiselta sivulta taakse. Kun olet saanut tiukan kierteen takaraivosi ympäri laita kierteen tueksi pinni. Tämän jälkeen lähde kierittämään toiselta sivulta tukkaasi tiukasti kunnes saavutat kohdan mihin toinen kierre päättyi. Irrota pinni ja sido hiuksesi ohuella lenkillä ponnarille.Viiden minuutin solmunuttura. Jaa hieman kosteat hiuksesi kahteen osaan ikään kuin kahdeksi ponihännäksi. Pidä osioita käsissäsi ja tee hiuksista iso solmu takaraivosi keskelle. Tämän jälkeen tee vielä yksi tiukka solmu ja piiloita harottamaan jäävät hiustenlatvat nutturan taakse parilla pinnillä. Halutessasi voit levittää hiuslakkaa nutturan tueksi. Tämä nuttura on tosi nopea tehdä!


Lettinuttura. Tee ranskalainen letti hieman kosteisiin hiuksiin. Ranskalaisessa letissä on ideana, että aina letittäessä otetaan sivulta pikkuisen hiuksia mukaan lettiin. Letin onnistumisessa oleellista on tarpeaksi tiukka ote ja käsiä kannattaa pitää lähellä päätä. Kun olet letittänyt hiukset ja sitonut ne ohuella ponnarilla, kierritä lettisi roikkuva osa sivulle ja kiinnitä parilla pinnillä.Solmuletti. Tämä helppo sivuletti onnistuu viidessä minuutissa. Sain idean tähän Kayley Melissalta, joka julkaisee youtubessa paljon tosi hyviä videoita eri kampausten tekemisestä. Linkki Kayleyn solmunutturavideoon tässä: Knotted Braid


Kiharat ilman lämpöä. Olen aina ollut kateellinen ihmisille, joilla on luonnonkiharat. Onneksi kiharat on kuitenkin helppo saada itselleen myös keinotekoisesti ja ilman kiharrinta. Keinoja tähän on monia. Yksi hyvä tapa on jakaa kosteat hiukset kahteen osaan, letittää ne ranskalaisittain ja nukkua yön yli. Toinen tapa on tehdä hiuksiin monta minisykeröä kuten yllä olevassa kuvassa ja nukkua ne päässä yön yli. Kampaus voi tuntua vähän epämukavalta yöllä, mutta kyllä kauneuden vuoksi voi vähän kärsiä, vai mitä naiset? ;)


Nuttura pienistä solmuista. Tämä kampaus on henkilökohtainen suosikkini, mutta myös työläin ja vaatii hitusen kärsivällisyyttä. Tee ensin jakaus jommalle kummalle sivulle. Sen jälkeen erota päälaelta kaksi ylintä tukkaosioita. Laita ne hetkeksi pinnillä ylös. Sen jälkeen erota myös hiustesi alempi osa vaikka hainhampaalla. Tämän jälkeen vapauta ylemmästä hiusosiostasi puolet tukasta ja kieritä osio rullaksi melkein hiuksen päähän saakka. Solmi sitten hius taakse yhdeksi solmuksi ja kiinnitä solmu pinnillä. Tee sama toiselle päälakesi yläosan hiusosiolle ja kiinnitä solmu taakse toisen solmun viereen. Kun solmut ovat valmiit ja haluamassasi kohdassa, irrota alaosan hiuksia kiinni pitävä klipsi. Jaa loput hiuksesi kolmeen osaan ja solmi jokainen osioista solmuiksi. Kampaus vaatii tosi paljon pinnejä, jotta solmut saa riittävän tukevasti oikeisiin kohtiin. Kampaus on mielestäni kuitenkin kivan näköinen olemalla samalla juhlava ja vähän pörröinen.

Helsingin Sanomissa oli muuten syyskuun alussa juttu ekokampaamoista otsikolla "Hiukset kuntoon ekologisesti". Ekokampaamot käyttävät värjäykseen pelkästään kasvivärejä, jotka ovat hellävaraisia päänahalle eivätkä haalene pesussa. Laitan linkin erääseen ekokampaamoon tähän alle, jos jotakuta kiinnostaa mennä kokeilemaan.Tämä käyttämäni Lushin Zest (19.90 €)  hiushyytelö on eko-vaihtoehto tavallisille hiuslakoille.
Hiusvinkkejä

- kampausten teko onnistuu yleensä parhaiten kosteisiin hiuksiin
- on todella tärkeää, että valitsee riittävän napakoita pinnejä (parhaita pinnejä myy mielestäni Hennes & Mauritz vaikken kauppaketjun suuri fani olekaan)
- harjan käyttöä ei kannata säästellä kampauksia tehdessä
- joskus hiusten laitto onnistuu paremmin, kun ei katso itseään peilin kautta ja luottaa tuntoaistiinsa
- hiusten kunnon kannalta on hyvä, jos tukkaa ei pese liian usein 
- myös kuumaa vettä ja föönausta kannattaa välttää, sillä ne kuluttavat hiusta
- Lush Cosmetics myy ekologisia shamppoita, hoitoaineita ja hiusten muotoilutuotteita, joita ei ole testattu eläimillä ja minkä pakkaukset voi kierrättää myymälässä.

Erityiskiitokset tämän postauksen lopuksi vielä sille ystävälleni, joka aina jaksaa neuvoa hiustenlaitossa ;) Tiedät kuka olet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti