Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Onnistuneita ostoksia UFF:sta

Kuten olen jo blogillani kertonut, ostan vaatteeni pääsääntöisesti kierrätettynä. Käyn shoppailemassa UFF:ssa sekä satunnaisesti kirppareilla. Vielä kolme vuotta sitten, en erityisemmin panostanut pukeutumiseeni. Opiskelijana en voinut ostaa laadukkaita vaatteita aina kun niitä tarvitsin ja vierastin second hand liikkeitä, koska ajattelin, etten sieltä kuitenkaan mitään löytäisi. Jossain vaiheessa minua alkoi kuitenkin kiinnostamaan vaatteiden ostaminen käytettyinä. Haluuni ostaa kierrätettyä vaikuttivat ympäristöarvot, sekä ärsyynnykseni siitä miten vaatekaupat yrittävät tuputtaa asiakkailleen kaikenlaista krääsää erilaisin lisämyyntikampanjoin (saisiko olla kynsilakkaa, korua, sukkaa jne jne). Kun aloitin etsimään kivaa päällepantavaa kierrätyskaupoista, opin leikittelemään tyyleillä ja kokeilemaan rohkeasti erikoisempia vaatteita. Koska vaatteet ovat käytettyinä melko halpoja, uskallan ottaa riskejä ja ostaa myös sellaista minkä istumisesta omaan tyyliini en aluksi ole ihan satavarma.

Olen huomannut, että UFF:sta löytyy pilkkahintaan laadukasta ja tyylikästä päällepantavaa  (ainakin naisille) ja olenkin hurahtanut aika syvästi second hand -shoppailuun. ;) Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa Iso-Robertinkadun ja Sörkän UFF:eissa ja tein erinomaisia löytöjä. Alla niistä ja muutamista aiemmista UFF-löydöistäni kuvakooste!


Mekko: S-twelve, 17 euroa
Liivi:  Only, 7 euroa
Tekonahkalaukku: 8 euroa
Kaikki ostettu Iso Robertinkadun UFF:sta. :)
Toppi: 8 euroa; Iso Robertinkadun UFF.
Musta neuletakki: 8 euroa,  merkki Fauna - By topknit; Tullinpuomin Uff.Toppi: 7 euroa, merkki Brivatar Pori; Iso Roban Uff.
Kaulaketju: 4 euroa; Iso Roban Uff.
Kello: 8 euroa; Sörnäisten Uff.
Puukengät: noin kymmenen euroa, merkki O.I.S; Tullinpuomin Uff.

Neuletakki: 23 euroa, Marimekko; Iso Roban Uff.
Hihaton paita: 7,5 euroa, Esprit; Sörnäisten Uff.Juhlamekko; 11 euroa, Miss Posh; Sörkän Uff.

Kierrätettyjen vaatteiden kuluttamisessa parasta on se, että vaatteita ikään kuin vuokraa myymälästä, mikäli niitä myös palauttaa aikanaan kierrätykseen. Itse kierrätän jatkuvasti second hand -vaatteina ostamaani tavaraa takaisin myymälöihin. Olen pyrkinyt eroon asenteesta, että minun pitäisi välttämättä "omistaa" kaikki ostamani vaatteet pysyvästi, vaan pistän ne heti kiertoon, jos en enää käytä niitä.

Sen lisäksi, että vaatteiden kierrättäminen voi vähentää uuden ostamista, saattaa kierrätettyjen vaatteiden hankkiminen säästää huomattavia summia rahaa. Minulla kuluu vaatteisiin ehkä noin viisikymppiä kuussa, mikä on aika vähän suhteessa siihen, kuinka paljon ostan UFF:sta. Sitten kun minun on pakko ostaa jotain ei-second handia, minulla on varaa panostaa laatuun.

Kannattaa rohkeasti vierailla second hand liikkeissä, koska valikoimat niissä ovat nykyään todella kattavia. Itsensä hemmottelu vaatteilla on mahdollista tehdä ekologisemminkin, jos on valmis näkemään vähän vaivaa. 

Tällainen postaus tällä viikolla. Oikein ihanaa kesäviikonloppua :)

HUOM: UFF ei ole hyväntekeväisyysjärjestö, vaan voittoa tavoitteleva yhdistys. Jos haluat antaa vaatteet hyväntekeväisyyteen, suosittelen UFF:in sijaan esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin tai Pelastusarmeijan keräyksiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti