Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Vinkkejä kierrätysvaatteiden metsästykseen
Koska olen jo muutamaan otteeseen kirjoittanut mieltymyksestäni kierrätettyihin vaatteisiin, ajattelin, että olisi ihan paikallaan kertoa täällä vinkkejä siitä, miten tekee parhaat löydöt kirppareilla ja second hand -myymälöissä. Puhun tässä postauksessa eniten UFF:sta, koska ostan vaatteeni yleensä sieltä. :))

Miten löydät etsimäsi?


- Kierrätyskaupoissa tarjonta on usein suurta. Second hand myymälässä vierailuun kannattaa sen vuoksi varata riittävästi aikaa, ainakin jos on tositarkoituksella liikenteessä.

- Tutustu myös niihin vaaterekkeihin, jotka on merkitty eri vaatekoolle, kuin mikä on sinun kokosi. Olen huomannut, että löydän esim isojen kokojen hyllyistä itselleni sopivaa päällepantavaa ja välillä taas XS hyllystä. 

- Second hand -myymälöiden tarjonnassa on huimia eroja. Itse löydän parhaiten vaatteita Töölön Tullinpuomin UFF:sta sekä Iso Robertinkadun myymälästä. 

- Kirpparilla shoppaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myyjän pukeutumiseen. Kun löydät myyjän, joka pukeutuu mielestäsi tyylikkäästi, on todennäköistä, että hän myy myös sinua kiinnostavaa päällepantavaa. 

- Iäkkäiden naisten myyntivalikoima kannattaa myös kirpparilla katsastaa. Hehän saattavat myydä ihanaia vintage vaatteita, jotka ovat yleensä myös erittäin laadukkaita.

- Viimeisenä vinkkinä huomio, mikä pätee oikeastaan kaikenlaiseen vaatteiden osteluun; Kannattaa jättää erittäin suositut muotivaatteet ostamatta, jos haluat ostaa vaatteita, jotka kestävät aikaa. Aina välillä katukuvaan tulee vaatteita ja asusteita, jotka on kaikilla. Tällaisiin vaatteisiin tulee yleensä nopeasti ähky ja ne päätyvät kaapin pohjalle.


Ja vielä käytännön vinkkejä kierrätysvaatteiden kulutukseen


- Kierrätetyt vaatteet kannattaa varmuuden vuoksi pestä ennen ensimmäsitä käyttöä. Esim UFF ei pese vaatteita ennen niiden myymistä! Vaatteita voi myös pakastaa, jolloin epätoivotut vieraat kuolevat pois. 


- Kierrätettyinä ostetut kengät on suositeltavaa desinfioida ennen käyttöä, koska erilaiset jalkasienet tarttuvat herkästi puhdistamattomilta pinnoilta. 

- Jos haluaa päästä erittäin halvalla, UFF:ssa kannattaa vierailla tasarahapäivinä. Liike järjestää myymälöissään aleviikkoja, jolloin vaatteet halpenevat päivä päivältä siten, että viimeisenä päivänä kaikki lähtee kahdella eurolla. Tykkäämällä UFF:sta Facessa, saat ajankohtaista tietoa tasarahapäivistä.

- UFF:ssa usein shoppailevan kannattaa hankkia kantiskortti, jolla saa 10 prosenttia alennusta yli kymmenen euron ostoksista. Kortti kustantaa 5 euroa.

- Kierrätysvaatteita kannattaa etsiä, myydä ja vaihtaa myös netissä. Facebookissa suursuosion saavuttaneet kierrätyssivustot ovat oivia paikkoja lahjoittaa ja myydä vaatteita ilman välistävetäjiä.

Oikein menestyksekkäitä ostosreissuja kierrätyskaupoissa ja kirppareilla!

Kun teet löytöjä, niin olisi mahtavaa saada niistä viestikenttään vaikka kuvia. Muutenkin olen kaivannut kovasti kommentteja teksteihini liittyen, sillä kävijöitä blogilla jonkin verran on. Ihan pienikin kommentti on minulle ilo ja motivoi blogin kirjoittamiseen. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti