Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

lauantai 15. elokuuta 2015

Ravintola Pompei: Aitoa italialaista tunnelmaa, vaikkei Italiassa ollakaan

Söimme ystäväni kanssa pizza vegetarianan puoliksi. Hintaa pizzalla oli 13 euroa.

Viime vappuna menimme ystävieni kanssa etsimään ravintolaa Helsingin Kruununhaasta ja bongasimme pienen pizzerian Snellmanninkadulta. Ravintola Pizzeria Pompei oli tuolloin aivan täynnä, joten emme mahtuneet sinne syömään, mutta paikan herkullinen tuoksu ja italialainen tunnelma jäivät mieleen. Tänä kesänä olenkin lounastanut ravintolassa kaksi kertaa ja voin ilokseni kertoa syöneeni siellä elämäni tähän mennessä parhaan pizzan. Pompei sijaitsee samoissa tiloissa minne 70-luvulla perustettiin kaupungin ensimmäinen pizzeria, joten onkin ihan paikallaan, että ravintola pystyy tarjoamaan myös tänä päivänä Helsingin parasta italialaisruokaa.


Ravintola Pompein ruokalistalta löytyy pääosin (kuten arvata voi) pizzoja ja pastoja. Listalla on useampi kasvisruokavaihtoehto, mutta vegaaniruokaa tässä ravintolassa ei ainakaan pyytämättä juuri ole tarjolla. Hintataso Pompeissa on Helsingin mittakaavassa edullinen. Koko setti; siis pääruoka, jälkkäri ja olut irtosivat 23 eurolla. Ravintolassa saa palvelua suomeksi, mutta sopivan italialaisella aksentilla, niin että hetken voi tuntea olevansa kaupunki Pompeiissa Italiassa, eikä Helsinkiläisessä ravintolassa herkuttelemassa. ;)Pizzeria Pompein pienen koon ja suosion vuoksi, kannattaa varsinkin ilta-aikaan varata pöytä. Paikka on by the way aivan täydellinen romanttisille treffeille, koska yksi ravintolan pöydistä on piilossa  uteliailta katseilta seinän takana. Kaunotar ja Kulkuri -elokuvan mieleen tuova tunnelma saa varmasti kenet tahansa lempeälle tuulelle. ;)

Snelmanninkatu 16, 00170 Helsinki
09-135 4827

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti