Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ahaa-elämyksiä kauneudenhoidosta talven varrelta



Viime viikon aikana pakkanen on paukkunut Helsingissäkin ja miinus asteita on paikoitellen ollut jopa 25. Tämä sopii minulle hyvin, koska pidän kovasti talvesta. Mikään ei ole niin tunnelmallista kuin kävellä kotiin suurten lumihiutaleiden leijaillessa maahan ja oman hengityksen huurtuessa ilmassa. Toisaalta kyllä pakkasessa on myös omat nurjat puolensa. Yksi niistä on, että kylmä ilma on usein kuivaa, mikä rasittaa sekä ihoa että hiuksia. Viime viikkojen aikana olen onneksi löytänyt muutamia hyviä ihon- ja hiustenhoitoon sopivia talvituotteita, sekä oppinut pari hyvää niksiä kauneudenhoidosta pakkasilmoilla. Siispä ajattelin jakaa ne myös täällä. Kaikissa suosittelemissani tuotteissa täytyy täyttyä seuraavat kriteerit; hyvä hintalaatusuhde ja ekologisuus. 

Tuotelöytö 1.
Macin Mineralize-meikkivoide, hinta 36,5 €

Tämä meikkivoide on erittäin kosteuttava ja siksi sopii hyvin talvikäyttöön. Olen viime aikoina jättänyt kosteusvoiteen aamuisin kokonaan laittamatta ja levittänyt sen sijaan tätä meikkivoidetta, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa pakkaselta koko päivän. On ekologista, taloudellista ja kätevää ostaa tuote, jossa yhdistyy monta ominaisuutta. Myös meikin lopputulos on Mineralizella hyvä ja luonnollinen.

Lisäplussa Macille siitä, että firman myyjä antoi minulle pienen purkin meikkivoidetta ihan pyytämättä ensin kokeiluun, joten pystyin itse testaamaan kolmen päivän ajan sitä miten hyvin tuote minulle sopii. 


Minä aamulla ennen päivämeikkiä. :)



Ja sitten meikkivoiteen sekä muun ehostuksen jälkeen :P

Tuotelöytö 2.

Lushin Catastrophe Cosmetic -tuorenaamio, hinta 13,5 €


Kävin Lushilla tässä yksi päivä palauttamassa viisi tyhjää pakkauskäärettä kierrätykseen. Tästä firma palkitsee asiakastaan ilmaisella tuorenaamiolla ja sain siis valita sellaisen kaupan laajasta valikoimasta. Sanoin myyjälle, että haluaisin naamion, joka kosteuttaa, mutta samalla torjuu epäpuhtauksia. Myyjä suositteli Catastrophe Cosmetic -nimistä naamiota, jossa on virkistävää mustikkaa, kosteuttavaa ruusuöljyä ja ravitsevaa irlanninsammalta. Näin selvän eron ihon raikkaudessa naamion käytön jälkeen! Kuiva talvikuononi on suorastaan herännyt eloon. :D


Tuotelöydöt 3. ja 4.

OLIVA-saippua 2,5 €, VITALIS-rasva 4 €(molempia saa K-kaupasta)

Eräs päivä ollessani ostoksilla K-kaupassa, bongasin alla olevassa kuvassa näkyvän OLIVA-oliiviöljysaippuan. Vanhat meikinpoistovoiteeni ovat tämän tuotteen johdosta joutuneet väistymään. Saippua on ihanan pehmeää ja pesen sillä aina aamuisin ja iltaisin kasvoni. Se poistaa hyvin kasvomeikin (mutta ei silmämeikkiä) ja jättää pehmeän fiiliksen iholle. Eipä ihme sillä tuotteen ainekset ovat aika vakuuttavat: tuote sisältää vain oliiviöljyä, vettä ja mineraalisuolaa. 

Pakko mainita tässä yhteydessä vielä vanha kunnon Vitalis-rasva. Omat käteni ovat näin talvisin tosi kuivat ja samoin jalkapohjat tarvitsevat säännöllistä rasvausta - eikä mikään toimi niin kuin Vitalis! <3




ps. Ekologiset näistä kahdesta tuotteesta tekee sen, että molempien pakkausmateriaalit voi kierrättää. Vitalis-purkki menee  metallinkeräykseen ja OLIVA-saippuan kääre pahvin keräykseen.

Tuotelöytö 5.
Erittäin hieno suomalainen tehohoito, 2,7 €

Kuten aikaisemmin olen sivustolla kertonut, tykkään suomalaisesta Erittäin hieno -hiustenhoitosarjasta. Tuotteen ovat laadukkaita ja edullisia. Viime syksynä tuotemerkki toi ilokseni kauppoihin uuden tuotesarjan nimittäin vehnänalkioöljyä ja omenaa sisältävät tuotteet. Olen aiemmin käyttänyt kyseisen sarjan hoitoainetta, mutta bongasin taannoin kaupassa sarjaan kuuluvan tehohoidon. Nyt olenkin luopunut kokonaan hoitoaineen käytöstä ja sen sijaan laittanut suihkussa ainoastaan tätä tehohoitoa kuiviin hiustenlatvoihin. Toimii loistavasti! 

Ekologista niin miksi? Purkki kestää tosi kauan, kun tuotetta laittaa vai latvoihin. Näin pakkausmateriaalia ei synny niin paljon, eikä tuotetta kulu yhtä runsaasti. Kukkaro ja luonto kiittävät!


Lisävinkki: Kun hiukset tuntuvat näin talviaikaan kuivilta, olen levittänyt tukanpesua edeltävänä iltana kookosöljyä ohuelti hiuksiini ja pessyt sen seuraavana päivänä shampoolla pois. Tämä tekee hiuksistani ihanan pehemeät ja puhtaan tuntuiset pitkäksi aikaa. 

Tämmösiä naistenjuttuja tänään :) 

Mitä mahtavinta sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti