Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Helppo ja herkullinen parsasienipizza (vegaaninen)
Pizzaa on helppo tehdä myös vegaanisesti, koska hyvin varustetut ruokakaupat ovat nykyään pullollaan erilaisia vegaanisia juustoja, jotka ovat kehittyneet viime vuosina huimasti. Tämä onkin suuri askel kohti eläinystävällisempää ruokateknologiaa, koska vielä viisi vuotta sitten juusto oli jotain mitä vegaaniruokavaliossa on vaikea korvata. Toki vegaanijuustoissa on yhä laatueroja ja omasta mielestäni paras hintalaatusuhde on Violifen tuotteissa. Pakko muuten mainita tässä kohtaa, että K-Kauppa veloittaa kasvirasvajuustoista jopa tuplasti enemmän kuin S-Kauppa, joten kasvissyöjänä kannattaa suosia S-Ryhmän kauppoja. Alla resepti suosikkipizzaani, mitä on jo useampi kerta tullut tänä kesänä leivottua. :PAinekset 
(3  pizzapalaa)

Pohja
3,5 dl durumvehnäjauhoja
2 dl haaleaa vettä
2 rkl öljyä
1tl suolaa
25 g hiivaa

Tomaattipyreetäyte
200 g tomaattipyreetä
1 rkl öljyä
1/2 dl vettä
suolaa
pippuria

Päälliset
Tomaattia
Sipuli
Parsaa
Herkkusieniä
Violife-juustoa (For Pizza)


Ohje

Pohja: Murenna hiiva kulhoon ja liuota se veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja osa jauhoista. Alusta taikina sileäksi lisäten pikkuhiljaa loput jauhoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

Taikinan kohotessa voit pilkkoa vihannekset sekä keittää parsan pehmeäksi (keittoaika n. 5-10 min riippuen parsan paksuudesta) ja laittaa uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun taikina on kohonnut kauli se ohueksi ja laita pelkkä pohja noin viideksi minuutiksi esipaistumaan uunin keskitasolle. Tällä aikaa voit sekoittaa tomaattikastikkeen (vaihtoehtoisesti voit tehdä sen jo edellisenä päivänä jolloin kastike ehtii maustua erinomaisesti). Kun pizzapohja on esipaistunut, ota se hetkeksi jäähtymään ja voitele se sitten tomaattipyreellä. Lisää sitten pilkotut vihannekset ja lisää päälle hieman vielä pippuria ja suolaa ja laita pizza jälleen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.  Tämän jälkeen ota pizza uunista ja lisää raastetut tai höylätyt juustoviipaleet pizzan päälle ja paista vielä viisi minuuttia. Soijajuusto menee uunissa kovaksi nopeasti, joten näin juustosta tulee koostumukseltaan hyvää ja pizza näyttää myös herkulliselta. Ja ei kun herkuttelemaan!


Pakko kertoa täällä bloginkin puolella iloisesta perhetapahtumasta. Sain puolitoista viikkoa sitten elämäni ensimmäisen koiran ja siksi arki on ollut viime päivinä aikamoista uuden opettelua niin Lavrikille (kotoisammin Laville) kuin minulle ja avopuolisolleni. Olen silti tosi onnellinen tästä elämänmuutoksesta ja Lavi on luonteeltaan todella lempeä ja ystävällinen koira. Lavi on lemmikkinä ensimäiseksi koiraksi kuitenkin myös haastava, sillä hän on alunperin kotoisin Viipurin koiratarhalta ja kapunkielämä on pikkuiselle kovin uutta ja toisinaan myös pelottavaa. Haasteista huolimatta löytökoiran ottaminen oli minulle se ainoa oikea vaihtoehto! Seuraavassa blogitekstissäni; "Löytökoirasta elämänkumppani" kerron prosessista ja kokemuksistamme Lavin kanssa enemmän.

Mukavaa heinäkuun jatkoa!

1 kommentti:

  1. Vois ihan varsin kokeilla miltä tuo maistuis.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista