Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesän festariantia

Itselläni festarit ovat kuuluneet kesään jo useamman vuoden ajan. Festareiden luomassa fiiliksessä on jotain aivan erityistä. Hyvä musiikki, rento tunnelma, suomen suvi ja uudet tuttavuudet tekevät näistä reissuista yleensä unohtumattomia. Itselleni festarit toimivat myös hyvänä motivaattorina tutustua Suomeen pk-alueen ulkopuolella. Tämän kesän festariantiini kuuluivat Turun Ruissalon Ruisrock, Joensuun Ilosaari sekä Helsingin Maailma kylässä -festivaali. Jokaisesta tapahtumasta jäi käteen mukavia muistoja itselle tärkeiden ihmisten parissa. Kuitenkin samalla opin itsestäni uusia asioita. Olen tajunnut tulleeni henkisesti vanhemmaksi, koska parin päivän festaribiletys otti kovasti voimille. Koin vasta eilen itseni topuneeksi viikonlopun hulinoista.

Ajattelin laittaa tähän blogipostaukseen muutaman kuvan Turun Ruisrockista ja Ilosaaresta. Maailma kylästä -festivaalista minulla ei valitettavasti ole kuvia. Kerrottakoon, että kaupunkifestarin parasta antia olivat tällä kertaa mielestäni meksikolainen Los de Abajo, jonka keikalla oli iloinen tunnelma ja yleisö tanssi vauhdikkaan musiikin mukana. Kävin myös kuuntelemassa muutamia kirjaesityksiä ja pidin varsinkin Salainen päiväkirja eläintiloilla -kirjan kirjoittajan Eveliina Lundqvistin luennosta, mikä johtuu varmaankin siitä, että tykkäsin niin kovasti hänen kirjastaan.

Ruisrockissa vierailin tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Olimme kavereitteni kanssa Turussa ainoastaan perjantaina, jolloin esiintyi David Quetta, mikä oli pääsyy sille miksi festareille lähdimme. Kuitenkin parhaan keikan veti mielestäni perjantaina (niistä mitä katsoimme) ruotsalainen rockyhtye Mando Diao, joka oli kaikessa outoudessaan energinen ja mukaansa tempaava. Itselleni on käynyt monesti niin, että olen mennyt festareille odottaen jotakin tiettyä bändiä, mutta loppujen lopuksi mieluisimman keikan on vetänyt jokin muu yhtye; hassua. Kovasti odottamani David Quetta ei ollut niin erityinen, vaikka keikalla olikin hyvä meininki. Tulin siihen tulokseen, että house musiikki ei ehkä toimi niin hyvin festareilla, vaan sopii paremmin klubikeikoille.

Rusrockista sanottakoon sen verran, ettei festari yltänyt omassa rankkauksessani Ilosaari- tai Provinssirockin rinnalle. Ruississa etenkin juomat maksoivat paljon ja festarilla piti kävellä ja jonottaa pitkään, mikä vei aikaa musiikin kuuntelulta. Festarithan kokevat myös inflaatiota tullessaan erittäin suosituksi. Olen silti iloinen, että olen kokenut nyt myös Ruisrockin, sillä kaverini ovat hehkuttaneet sitä niin paljon.

David Quettan keikalla jotkut kiipesivät itsenä paraatipaikoille.

Ilosaari- veti jälleen kerran mielestäni voiton muista festareista. Tapahtuma oli todella hyvin järkätty ja palvelu oli sujuvaa. Pidin myös Ilosaaressa siitä, että se sijaitsee järven rannalla, joten kuumalla säällä on helppo päästä virkistäytymään. Festarilla oli myös tosi hyvin tarjolla vegeruokaa. Parhaan keikan Ilosaaressa veti mielestäni Haloo Helsinki. Bändin solisti Elli otti hyvin yleisön omakseen ja muistan vielä hyvin hänen ohjeensa, että vaikka maailmassa tapahtuu kamalia asioita, niin aina on parempi olla hieman naiivi kuin tulla kyyniseksi.

 Ainoa asia, mikä itseäni Ilosaaressa vähän harmitti oli roskaisuus. Itse en ymmärrä sitä, että mennään festareille ja sikaillaan heittämällä jätteet ympäristöön. Jos rakastat festareita, älä roskaa, sillä tämä voi vähentää paikkakunnan halua järjestää festareita jatkossa!


Tässä vielä kuvia Ilosaaresta.


Rento Diskossa oli aivan loistava meininki. Seuraavan kerran kun DJ-ryhmä Boom Shakalaka esiintyy Helsingissä haluaisin olla mestoilla.

Reilu brunssia voi lämpimästi suositella niin kasvis- kuin lihansyöjillekin. 


Tämä roskaisuus sunnuntaina Joensuussa herätti kukkahattutädin minussa jälleen eloon. Sain kaksi harmaata hiusta
lisää ;)

Eräs ystäväni opetti minut juomaan tätä taivaallista Etelä-Afrikassa valmistettavaa siideriä.
Juoma maksaa 2.99 euroa Alkossa.
Haloo Helsingin Elli oli säkenöivä symppis.

Oikein ihanaa festarikesän jatkoa!

Festarivinkkejä

- Jos on pulaa rahasta, mutta haluaa päästä festareille, kannattaa tiedustella hyvissä ajoin mahdollisuuksia päästä talkootyöläiseksi, minkä avulla tienaa ilmaisen festarilipun ja majoituksen ainakin Ruisrockissa.
- jos menee Ilosaarirockiin suosittelen lämpimästi Reilu brunssia, mikä maksoi tänä vuonna 12 euroa ja oli erittäin riittoisa sisältäen hyvin myös vegevaihtoehtoja
- Se juttu mikä unohtui itseltäni ottaa tänä vuonna festareille mukaan oli ämpäri. Useimmilla festareilla on tarjolla vesipisteitä mistä saa jääkylmää vettä. Täyttämällä ämpärin kylmällä vedellä voi sitä käyttää juomien kylmettäjänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti