Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Sadepäivän iloja

Monien muiden tavoin vietän tällä hetkellä kesälomaa. Itselleni tämä kesä on poikkeuksellinen siksi, etten käy töissä. Minulla on siis useita viikkoja aikaa lomailla ja nauttia vapaa-ajasta. On kuitenkin harmillista, että kelit ovat olleet niin huonot ettei mieli tee mennä edes mökille. Niinpä olen kierrellyt paljon keskustassa; kävellyt, ihmetellyt, mietiskellyt ja nauttinut kiireettömyydestä. Olen myös lueskellut kirjoja ja niinpä aion tulevina kuukausina postata Mailiksen Maailmaan useampia kirja-arvosteluja... Että varokaa vaan ;) 

Koska itselläni ei pitkään aikaan ole ollut mahdollisuutta matkustella, olen pyrkinyt löytämään kivoja paikkoja rentoutumiselle omasta kotikaupungistani. Tämän postauksen idea on siis antaa vinkkejä parista mukavasta paikasta Helsingistä, joissa ainakin itse tykkään viettää aikaa.


Eräänä päivänä olin tapani mukaan kiertelemässä keskustassa etsien jotakin mukavaa paikkaa, missä voisin lukea kirjaa. Eksyin city-käytävän viereiselle sivukadulle, jonne on avattu uusi italialaishenkinen kahvio (La Crêperie Cafê). Nautin siellä teen, jonka jälkeen lähdin kävelemään kahvilan edessä olevaa Kolmen Sepän Käytävää pitkin kohti Suomalaista kirjakauppaa. Käytävällä havaitsin pienen Roberts Coffeen kahvion, joka oli erittäin kutsuva ja lämminhenkisesti sisustettu. Menin sisään ja jäin sinne pariksi tunniksi lueskelemaan ja teetä juomaan. ;)


Luulin, että kyseinen Roberts Coffeen toimipiste oli vasta-avattu ja hehkutin kahvion työntekijöille kuinka iloinen olen aina uusista kahviloista Helsingissä. Työntekijät kuitenkin infosivat minua, että kyseinen Roberts Coffee on ollut samalla paikalla jo kaksi vuotta. Olin yllättynyt, mutta toisaalta kahvila on niin piilossa Stockmannia vastapäätä olevan Suomalaisen kirjakaupan takaosassa, ettei sitä helposti huomaa. Aleksanterinkatu 23 Roberts Coffee on paahtimomyymälä, mistä on mahdollista ostaa kotiin kaikkia Robert's Coffeen tee- ja kahvilaatuja. Tiesitkö muuten, että Robets Coffee on suomalaisen Robert's Pauligin vuonna 1987 perustama yritys.  Paulig huomasi matkoillaan Yhdysvalloissa, että siellä oli erikoiskahviloita joka kadun kulmassa ja halusi tuoda konseptin myös Suomeen. Erikoiskahviloissa on oma kahvimenu ja asiantuntevaa palvelua. Robert's Coffeen nettisivuilla kerrotaan, että yritys otti ensimmäisten joukossa valikoimiinsa Reilun kaupan tuotteita ja panostavan jatkuvasti uusiin ympäristöystävällisempiin tuotantotapoihin. Roberts Coffee saa minulta pisteitä siitä, että palvelu on ketjun kahviloissa oman kokemukseni mukaan kiireettömämpää kuin Helsingin kahviloissa keskimäärin.Robert's Coffeen paahtimomyymälän läheisyydessä sijaitsee myös suosikki kirjakauppani, joka on melkein yhtä syrjässä kuin edellä esitelty kahvio. Kaivopihan Yliopiston Apteekin vasemmalla puolella on ovi josta pääsee asematunneliin johtavaan käytävään. Heti sisäänkäynnin jälkeen vasemmalla puolella on Kolmen Sepän kirjakauppa, jonne mahtuu kaupan pienestä koosta huolimatta melkoinen määrä toinen toistaan mielenkiintoisempia kirjoja.


 Palvelu Kolmen Sepän kirjakaupassa on asiantuntevaa ja opiskelijat saavat Lyyra-korttia vilauttamalla 20 prosenttia alennusta kaikista tuotteista. Itselleni ei tarttunut eilen matkaan yhtään kirjaa, mutta pistin merkille Elina Grundströmin teoksen "Alkuperämaa tuntematon", jonka aion todennäköisesti ostaa omakseni lähi tulevaisuudessa.

Hyvään kirjaan uppoutuminen on mitä parhainta tekemistä kesäisille sadepäiville. Jos omasta kaapista ei löydy mielenkiintoista luettavaa niin suosittelen lämpimästi vierailemaan Kolmen Sepän kirjakaupassa.

Rentouttavaa kesän jatkoa :)

Mestat:
Robert's Coffee
Aleksanterinkatu 23
Kolmen Sepän kirjakauppa
Mannerheimintie 5

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti