Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

tiistai 6. lokakuuta 2015

Vegan Restoran V Tallinnassa


Olin toissa viikonloppuna syysretkellä Tallinnassa, missä viivyimme kaksi yötä. Oli hienoa kerrankin viettää Eestissä enemmän aikaa pikaisen maissa piipahtamisen sijaan. ;) Kävimme muun muassa miehitysmuseossa (engl. Occupation museum), Viron vanhimmassa kahvilassa Maiasmokkissa- sekä vanhan kaupungin käsityöliikkeissä. Koko reissun ehdoton kohokohta oli kuitenkin Vegan Restoran V, jonka herkulliset kasvisruoka-annokset sulattivat sydämemme.


Vegaaniravintola V on verrattain uusi ravintola vanhassa kaupungissa. Olin todella iloinen, kun avomieheni äkkäsi netistä, että Tallinnassa on vegaaniravintola! Meillä oli nimittäin ensimmäisenä iltana vaikeuksia löytää ravintolaa, jossa olisi kasvisruokavaihtoehtoja. Niimpä suuntasimme seuraavana iltana V:hen, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Rataskaevu-kadulla, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Ravintola on kooltaan melko pieini ja meillä kävi tuuri, että paikassa oli yksi pöytä vapaana. Moni meidän jälkeemme herkuttelemaan tullut pettyi nähdessään, että ravintola oli aivan täynnä. Tunnelma V:ssä oli lämmin ja palvelu erittäin ystävällistä. Ravintolan suosio on siis helppo ymmärtää. :)Itse otin alkupalaksi pähkinäkeittoa (Vegetable soup with chestnuts and spinach, 3.7 €), joka oli todella maukasta ja toi mieleeni lihakeiton, vaikka soppa oli tietysti kaukana lihaisasta. Itseäni ei vegaaniruoassa lihan tyyppinen maku kuitenkaan haittaa, sillä olen kasvissyöjä eettisistä syistä, enkä siksi, ettenkö pitäisi lihasta.

Puolisoni puolestaan nautti alkupalaksi 2. kuvassa näkyvät kurkkurullat (Cucumber rolls with spicy carrot cashew creme, 4.8 €), jotka olivat tosi herkullisia nekin.


Kumppanini veti pääruoassa pidemmän korren ja tilasi kokin päivän erikoisen (yllä oleva kuva), mikä oli grillattua kurpitsaa lisukkeineen. Sain maistaa kyseisestä annoksesta ja se oli niiiin hyvää. Itse otin currylla maustetun riisiruoan (Sweet potato peanut curry with broccoli and basmati rice, 7.6 €), koska rakastan currya! Oma ruokani oli tosi hyvää myös, mutta kadehdin silti hieman seuralaiseni annosta. Jälkkäriksi tilasin mangosuklaa-cup caken, mikä oli taivaallisen makuista.

Oltiin molemmat kyllä vatsat aivan pinkeinä ravintola V:n jälkeen :D


Kolmen ruokalajin menu viinilasillisella kustansi Ravintola V:ssä noin 20 euroa/hnklö. Vain vähän laadukkaammasta kolmen ruokalajin setistä maksaa Helsingin Farangissa yli 50 euroa. Ihmettelin V:n tarjoilijattarelle sitä, miten halvat hinnat heillä on. Tarjoilijatar sanoi, että koska vegaaneja on erityisesti opiskelijoiden joukossa, hintoja ei voi nostaa pilviin. Ravintolaan oli kuitenkin niin kova tunku, että varmasti he voisivat halutessaan pulittaa annoksista euron tai pari enemmän. Ehkä on kuitenkin niin, että ravintola haluaa antaa mahtavan makuelämyksen lisäksi ahaa-elämyksen eettisen ruoan monipuolisuudesta.

Kuulin kuinka suomalaisnainen naapuripöydässä ihmetteli, että Helsingistä puuttuu vielä 100 % vegaaniruokaa tarjoava ravintola. Koskakohan joku bisnesraon haistava yrittäjä ryhtyy toimiin ja perustaa Ravintola V:n tyyppisen vegaaniravintolan Helsinkiin?

Toivottavasti mahdollisimman pian <3


Matkalla hotellille ihailimme vanhan kaupungin torilla esiintyvien tulennielijöiden temppuja. Tallinna on sympaattinen kaupunki ja haluan palata sinne pian uudelleen :)

ps. Ravintola V:stä kannattaa ehdottomasti varata pöytä, jos sinne aikoo mennä herkuttelemaan. Pöydän voi varata esim täältä; http://www.vonkrahl.ee/en/vegan-restoran-v/

Mukavaa viikon jatkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti