Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

torstai 30. tammikuuta 2014

Kummilapseni Chepkener

Viime kesänä katselin usein World vision -järjestön mainoksia metrossa ja rupesin harkitsemaan kummiksi ryhtymistä. Olen mielelläni mukana vapaaehtoistoiminnassa, mutta täytyy myöntää, että itselleni on kertynyt hyväntekeväisyysjärjestöistä niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia. Esimerkiksi yksi järjestö, jolle toimin kuukausilahjoittana, soitti minulle puolen vuoden välein ja pyysi korottamaan avustussummaa. Itselläni meni sen takia fiilis koko juttuun ja päätin lopettaa lahjoitusten antamisen kyseiselle taholle. Kukkarooni tuli tämän myötä sopiva lovi lahjoitettavaksi jollekin toiselle järjestölle.

 Syksyllä päätin vihdoin tarttua tuumasta toimeen ja menin World Visionin nettisivuile (http://lahjoita.worldvision.fi/kummiksi/) tutustumaan tarkemmin kummitoimintaan. Havaitsin, että omaa kummikohdetta on mahdollista tukea 27 € - 45 € kuukaudessa. Rahat eivät mene suoraan  kummilapselle, vaan ne suunnataan koko yhteisön kehittämiseen. Halutessaan voi kirjoittaa lapselle, mutta sitä kummina oleminen ei edellytä.

Oma kummilapseni Chepkener on 9-vuotias tyttö ja hän on kotoisin Keniasta. Nyt puolen vuoden aikana olen saanut kummilapseltani kaksi kirjettä ja joulukortin. Ensimmäisessä kirjeessä oli Chepkenerin piirroksia ja World Visionin yhteyshenkilö kirjoitti, että tällä on neljä sisarta sekä yksi veli. Chepkenerin vanhemmat ovat pienviljeliöitä ja heillä on kotieläiminä vuohia, sekä kissa ja koira.

Lähetimme Chepkenerille poikaysäväni kanssa piirrosvihkon ja paketin värikyniä. Muutama kuukausi lähetyksestä saimme kiitoskirjeen, jonka välissä oli valokuva Chepkenristä tavaroiden kanssa. Kirjeessä yhteyshenkilö kertoi, että Chepkener haluaa aikuisena opettajaksi niin kuin allekirjoittanutkin =D Chepkener pitää kuulemma myös vihreästä väristä, mutta on oikeakätinen kun itse taas olen vasenkätinen. Jokatapauksessa yhtäläisyyksiä väliltämme siis löytyy tuhansien kilometrien välimatkasta huolimatta.

Olen tosiaan ollut tosi iloinen siitä, että World Vision- kummius on toiminut niin kuin luvattiin. Kirjeeni ovat menneet perille ja olen saanut kuulla säännöllisesti Chepkenerin kuulumisia =) Pidän itse juuri sellaisesta avustustoiminnasta mihin voi antaa muutakin kuin rahaa - esimerkiksi oman työpanoksensa. Tiedän, että myös Suomen Punaisella Ristillä on paljon kivaa toimintaa, mihin voi osallistua maksamalla pelkän jäsenmaksun. Punainen Risti järjestää esimerkiksi kesäkursseja yksinäisille nuorille, ystävätoimintaa vanhuksille ja läksyhelppiryhmiä maahanmuuttajalapsille. Punaiselta Ristiltä löytyy siis varmasti mielekästä tekemistä jokaiselle, joka haluaa olla mukana yhteisöllisessä toiminnassa =) Voin luvata, että vapaaehtoistoiminnan parissa törmää arjen sankareihin. Olin kerran eräässä vanhuksille järjestetyssä virkistystapahtumassa mukana, joka toteutettiin Töölön Kivelän sairaalassa. Tutustuin siellä erääseen naiseen, joka kertoi olevansa työkyvyttömyyseläkkeellä syömishäiriön takia. Hän oli kuitenkin ryhtynyt auttamaan täysipäiväisesti vanhuksia sairaalassa. Tämä nainen siis pitää seuraa sairaalan asukkaille viitenä päivänä viikossa! Vuoden kuluttua tapaamisesta menin saman tempauksen merkeissä taas käymään Kivelän vanhainkodissa ja kyseinen nainen oli paikalla edelleen :) Hän näytti onnelliselta keskustellessaan vanhusten kanssa ja auttaessaan heitä.

Mietin parhaillaan mitä lähettäisin seuraavassa kirjeessäni Chepkenerille. Tahtoisin lähettää jonkun pelin, mitä hän voisi pelata sisarustensa kanssa. Täytyy varmaan käydä katselemassa, josko kaupasta löytyisi jokin pieni peli, joka olisi helppo omaksua myös eri kulttuurista tulevalle. Myös joku ulkoilmalelu voisi olla hauska... tai maailmankartta =) Kummeille järjestetään World visionin toimesta myös matkoja, missä pääsee tapaamaan omaa kummilastaan! Ehkä vielä jonain päivänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti